10 lucruri despre cursurile de canto de la Companie, pe care majoritatea le cred ciudate

Cu totii avem putina ciudatenie in noi. Este semn ca facem ceva bine.
 
La Companie, te ajutam sa iti dezvolti ciudatenia care te face pe tine, tu.


1. Familia ta, 2.0


Cand intri in Companie, descoperi atat de multe lucruri noi, ca uiti ca mai trebuie sa mergi si acasa. Si uite asa, incet incet, ajungi sa stai aproape la fel de mult cu oamenii de la cursuri, cat stai si cu familia ta.


2. Dureri abdominale. De la prea mult ras.


Stii senzatia cand faci niste exercitii fizice noi si a doua zi esti copt, dar multumit, pentru ca stii ca trece?

Eh, la Companie, senzatia asta o ai weekend de weekend, daca esti in Promotia de Canto. Si nu pentru ca teoria sau tehnica vocala sunt amuzante. Ci pentru ca inveti distrandu-te, alaturi de oameni pe aceeasi lungime de unda ca tine.


3. Zile de nastere… mai altfel


Ziua ta este momentul acela cand familia te rasfata dimineata cu mic dejun in pat, cand prietenii se opresc din mers sa iti lege sireturile… Nu? Numai mie mi se intampla?

In fine, la Companie, aduci tort, saratele si traditionala apa plata, ca toti cei prezenti sa iti cante un “La Multi Ani!” mai putin clasic si incomod decat esti obisnuit in mod normal.

Cam asa:


4. “Ciudatenia” ta are si un nume


Sigur, poti veni la Companie daca vrei o voce mai buna, o tehnica vocala corecta si sa inveti te misti pe o scena.

Dar de fapt, vii pentru ca vrei sa fii mai “tu” decat esti. Pai atunci? Nu te poate chema la fel, nu? De aceea, primesti un nume care sa reflecte ciudatenia si unicitatea personalitatii tale.


5. “Ciudatenia” ta devine o entitate. Cu cont de Facebook cu tot!


Ca si cum nu ar fi indeajuns ca primesti un nume nou, iti mai schimbi si numele pe Facebook. Iar momentul acela cand astepti sa iti fie confirmata noua identitate este extrem de palpitant.


6. “S-a sunat, dar mai stau”


Ti s-a mai intamplat sa se sune de pauza sau de plecat acasa, dar tu sa ramai peste program? Numai asa, ca-ti placea ce se preda la ore? Nu esti singur.

Sunt zile in care foaaarte greu dam cursantii afara. Dar Compania este un loc in care inveti, socializezi, creezi – lucruri care nu functioneaza dupa un orar fix.


7. Mai mult decat canto


Poate stii, poate nu stii, dar viata pe scena implica mai mult decat o tehnica vocala buna. Trebuie sa stii sa lucrezi in echipa, sa te misti pe scena, sa vorbesti cu oameni din domeniu si cu presa…

De aceea, la Companie ne prinzi foarte des in mijlocul scenetelor, exersand monoloage, pregatind spectacole, improvizand si exersand interviuri.


8. “Plang, dar e de bine”


Se zice ca noi avem doar 4 emotii de baza. Dar dupa o luna de canto? Pfff, sa enumaream:

 • fericire, cand primesti o lauda
 • oboseala, ca ai uitat sa pleci acasa
 • transa, ca esti obosit, dar mai e mult pana la urmatoarea lectie, asa ca mai ramai
 • suparare, cand colegul tau a atins nota aceea care tie inca nu iti iese
 • si mai multa fericire, cand colegul tau a atins nota aceea care tie inca nu iti iese
 • nedumerire, cand nu iti dai seama ce se intampla exact cu vocea ta
 • uimire, cand iti dai seama ca ai fluturi in stomac, dar vocea ta e stabila
 • … si lista continua, asa ca ne vom opri aici.


  9. Cantonamentele – varianta artistica a “Survivor”


  Promotia de Canto este cursul cu cele mai multe peripetii. Pe langa toate jocurile de dictie, de actorie si de improvizatie, mai ai si un cantonament muzical.

  Cum sa il descriu mai bine?… Este ca Survivor, dar nu pe o insula, ci undeva in munti. Poate si la mare. Bine, poate si pe o insula! Si este pliiin de muzica.


  10. Dupa absolvire, lumea pare altfel


  Oarecum, este din cauza ca te-ai descoperit si te raportezi altfel la ce este in jurul tau.

  Dar sincer, este mai mult din cauza ca ai fost atat de preocupat de studiu, incat nu ai observat ca au aparut cladiri, cafenele, pana si un mall complet nou in locul acela pe care il frecventai atat de des.

  Daca pana acum te-ai putut exprima liber doar in camera ta, cu becurile stinse, la Companie te putem ajuta sa fii “tu”, in plina zi.
   
  Inca putin si dam drumul inscrierilor pentru Promotia C15, editia 2017-2018. Asa ca fii atent la pagina noastra de Facebook pentru mai multe detalii.

  Share This