Alina Dinca: “Blocajul creativ de care te lovesti fara sa iti dai seama

Sentimentul acela. Cand esti blocat. Cand nimic nu merge, nu iti dai seama de ce, sau ce poti sa faci in privinta asta.
 
Este un sentiment mult prea cunoscut cantaretilor, muzicienilor, sau oricui lucreaza intr-un domeniu creativ.
 
Profesoara noastra de canto, Alina Dinca, vorbeste despre cauzele si metodele pe care le poti folosi, pentru a face pasul urmator:

echipa_allina_dinca

Vorbesc des despre impactul pe care gandurile, mentalitatea si emotiile noastre le au asupra vocii. Am vazut personal cum acestea pot propulsa cantareti, sau ii pot amuti.

Motivele pentru care nu urcam pe o scena sau nu ne publicam piesele pe Youtube au foarte putin de-a face cu o tehnica vocala slaba.

Ori te simti sigur pe tine cand impatasesti muzica ta unei lumi intregi, ori gandul ca piesele tale vor ajunge publice te ingrozeste.

Ori te simti stimulat creativ, ori complet epuizat.

Oricare este alegerea ta, aceasta nu spune nimic despre potentialul tau artistic. Dar spune multe despre felul in care te vezi pe tine.

Emotii

Aud multe povesti de la cantareti, despre regret. Despre rusine. Despre vina.

Este vremea sa discutam la modul cel mai deschis despre frica. Despre indoieli. Despre esecuri si despre succese.

Este vremea sa inlocuim competitia cu colaborarea.

Sa sarbatorim artistii care vor si indraznesc sa faca ceva diferit. Ceva autentic, ceva care are potential sa fie incredibil.

Cursurile de canto pentru incepatori

Pentru a ajuta tinerii talentati sa isi depaseasca emotiile negative si sa isi atinga potentialul artistic, recomand cursurile de canto ale Companiei.

Mai mult decat tehnici de baza, teorie muzicala si exercitii practice, la Companie, ai ocazia sa te reconstruiesti ca artist. Cum? Prin joaca, redescoperind motivul pentru care iti place sa canti, si motivatia de a-ti dezvolta vocea mai departe.

Am intalnit multi cantareti cu un potential artistic incredibil, care se gandeau sa renunte la muzica.

Tocmai pentru a adresa aceste emotii negative, cursurile Companiei iti ofera ocazia de a vedea de ce esti in stare tu si vocea ta, de a prinde incredere in tine si de a simti muzica pana in varfurile degetelor.

Fii sincer cu tine…

Intreaba-te, “De ce NU fac ceea ce trebuie sa fac pentru a deveni artistul care vreau sa fiu?”

Cunoasterea inseamna putere.

Daca stii ca nu upload-ezi video-ul ala pe Youtube din cauza fricii de critica, gandeste-te ce impact pozitiv ar putea avea daca lumea te asculta si te place.

Daca stii ca nu canti din cauza ca fratele tau mai mare te-a ascultat odata si ti-a spus ca nu ai talent, probabil este cazul sa recunosti ca este o poveste veche si ca ar trebui sa scrii una noua.

Daca nu mai mergi la auditii din cauza ca ai intampinat prea multe refuzuri in trecut, gandeste-te la ceea ce vrei cu adevarat: Merita sa iti asumi un risc nou? Si inca unul?… Si inca unul?

Daca simti muzica, implica-te pana la capat. Poti sa tii frica in tine; dar daca poti face ceva diferit, alege curajul.

Daca dai aprobator din cap la tot ce ti-am povestit, inscrie-te la cursurile de canto pentru incepatori.

Trimite-ne cele mai bune materiale cu tine cantand, ca sa te cunoastem mai bine. Ti-am pregatit un curs de canto intens, in care vei scapa de frica, vei deveni mai increzator si te vei bucura, cantand fara niciun obstacol.

DESPRE AUTOR

Alina Dinca – profesor asistent de canto – O recunosti inca din primul sezon de la Vocea Romaniei, din postura de co-antrenor din echipa lui Smiley. Alina este absolventa primei Promotii a Companiei, eveniment ce a lansat-o in cariera de cantaret profesionist. Alaturi de ea, vei invata sa canti o viata intreaga fara disconfort.
Share This