Canto la Companie: Ce inseamna sa fii solist intr-o trupa?

A fi vocea unei trupe este probabil visul oricarui cantaret incepator.

 • Dar ce poti sa faci pentru a infiinta o trupa si a-ti dezvolta un stil distinct prin muzica si interpretare?
 • Cum iti poti dezvolta si tu, simultan, o imagine individuala si o voce unica?
 • Cum te poti distinge de miile de trupe de cover, care imita stilul artistilor lor preferati?
 •  
  Sa incepem:

  1. Studiaza-ti artistii preferati alaturi de trupele lor

  Urmareste video-uri cu interpretari live sau in studiouri, si studiaza stilurile membrilor.

  Ce face fiecare diferit?

  Observa cum fiecare membru are propriul lui stil de a canta si de a interpreta. Toate aceste bucati contribuie la experienta pe care o ai tu, ca audienta.

  Observa limbajul trupului. Ce emotii si stare de spirit emana fiecare? Cum contribuie acest lucru la interpretarea finala, si ce o face memorabila?

  Hai sa luam un exemplu:

  Anthony Icuagu interpreteaza alaturi de acompaniament, in timpul cursurilor de canto la Companie.

  Observa cum interpreteaza piesa “Rude” cu mai mult decat vocea.

  Uita-te la expresiile fetei, la directia privirii si la miscarea scenica. Jucandu-se cu piesa, creeaza o atmosfera distractiva, fiind in acelasi timp carismatic si plin de incredere.

  Dupa ce a absolvit Compania De Artisti, stilul de muzica si expresiile din timpul interpretarii i-au devenit caracteristice; in lumea marketingului, acestea se numesc branding de imagine.

  2. Slefuieste-ti propria imagine

  Daca te gandesti la cativa cantareti cunoscuti, ii vei asocia imediat cu o imagine clara din timpul unei interpretari. Acest lucru reflecta importanta limbajului de corp si a unei imagini distincte. In alte cuvinte, fii diferit fata de cei din jurul tau si dezvolta-ti propriul stil de a interpreta.

  Incearca asta:

  Inchide ochii si gandeste-te la imaginea urmatorilor artisti: Elvis, Boy George, Bono, Kate Bush, Cindy Lauper, Beyonce, Michael Jackson.

  Prin ce se disting unul de celalalt?

  Pentru a interpreta ca solist intr-o trupa, ai nevoie de un stil aparte si de prezenta scenica pentru a fi observat.

  Invata de la cei mai buni. Ei cum se sincronizeaza cu trupa lor? Cum pastreaza ritmul? Care sunt expresiile si miscarile lor care starnesc reactii din partea audientei? Cu ce expresii si gesturi interpreteaza diferite parti ale pieselor? Cum spun o poveste emotionala prin voce si versuri pentru a misca lumea?

  Invata si imprumuta cateva din abilitatile solistilor cunoscuti si adapteaza-le propriei tale imagini.

  3. Repeta cu trupa

  O data ce ai elementele care te fac diferit, urmatorul pas este sa repeti cu trupa.

  Trupa ta trebuie sa stie ceea ce vrei – scopul unei piese trebuie comunicat clar inainte de fiecare repetitie. Lucruri precum momentul in care vrei sa aduci o piesa in punctul culminant, cand vrei sa faci o pauza pentru un impact mai dramatic, sau cand vrei sa creezi o legatura mai emotionala, sunt doar cateva exemple.

  Asigura-te ca fiecare membru are partiturile potrivite, pentru ca toti sa repetati impreuna. Daca iti lasi membrii sa cante dupa ureche, ei vor interpreta piesele in stilul lor individual si veti pierde multa energie si timp incercand sa cantati impreuna.

  Ca solist intr-o trupa esti probabil si conducatorul trupei. O interpretare buna vine asadar, prin munca cot la cot cu fiecare membru. Trebuie sa te asiguri ca trupa canta notele pe care tu le poti canta vocal cu usurinta si ca urmareste efectele pieselor pe care tu vrei sa le produci.

  O data ce ati ajuns la un numitor comun, exersati impreuna pana cand tu si trupa ta sunteti componente de nedespartit ale pieselor voastre.

  Acum, esti pregatit sa conduci o trupa ca solist, sa fii recunoscut ca artist vocal si sa te distingi de restul.

  Inscrie-te la cursurile de canto ale Companiei, si invata sa canti si sa te prezinti pe scena. Urmareste-ne pe Facebook si descopera viata la Companie, sfaturi utile si ce fac acum absolventii nostri.

  Share This