Veronica Anghel: “Adevarul de care te lovesti inevitabil la cursurile de canto”

Sunt oameni care stiu si au stiut dintotdeauna ce vor sa faca. Dar majoritatea dintre noi suntem intr-o continua descoperire a pasiunii noastre. A profesiei noastre. Sau pur si simplu, a noastra.
 
Cand vine vorba de viata pe scena, vrem sa fim cea mai buna varianta a noastra. Lucru care binenteles, inseamna sa ne cunoastem foarte bine.
 
Profesoara noastra de canto, Veronica Anghel, vorbeste despre cea mai importanta bariera peste care trebuie sa treci cand iti perfectionezi vocea si interpretarea.

echipa_veronica_anghel

Sigur ai auzit zicala “Cunoasterea inseamna putere”, dar nu este neaparat adevarata. Daca te bazezi pe cunostinte eronate, acestea iti pot inrautati situatia.

Te pot dezechilibra in timp ce tu vrei sa progresezi. Iti pot compromite sau chiar distruge vocea.

O tehnica vocala gresita iti poate deteriora vocea, iti poate afecta increderea in tine si iti poate sfarsi prematur cariera. In plus, chiar daca informatiile pe care le ai sunt corecte, nu valoreaza prea mult daca nu sunt aplicate constient si consistent.

Abia apoi vei incepe sa vezi rezultate. Iar pe masura ce vezi rezultate, vei incepe sa devii mai competent si mai plin de incredere.

Increderea in tine

Una din cele mai mari probleme cu care se confrunta cursantii mei este increderea in sine. De cele mai multe ori, aceasta se manifesta ca tremur, balbaiala, blocaj sau o pozitie intepenita atunci cand interpreteaza.

De ce spun ca este o problema majora? Din cauza ca netratata, poate ajunge, de la cateva blocaje, la un zid pe care foarte greu il mai darami.

Increderea in tine este ceva ce te tine pe loc, incatusat, si practic te sustrage de la activitati prin care obtii bucurie, satisfactie si o cariera de succes.

De la exercitiu, la performanta si perfectionare

Tehnici de meditatie, exercitii de respiratie sau carti self-help te pot ajuta sa identifici si sa iti redresezi problemele legate de emotii, frica si indoiala.

Dar increderea adevarata in fortele tale nu va creste fara rezultate si fara interpretari in fata unei audiente, chiar si daca acea audienta este formata din colegii tai de la cursul de canto sau prietenii tai, la o seara de karaoke.

Pana si cunostintele noi pe care le acumulezi la cursurile de canto ale Companiei nu iti vor produce rezultatele dorite, daca nu sunt sustinute prin exectii practice si interpretare.

Initiativa si tehnica potrivita

Gandeste-te la un moment din viata ta cand amanai sa faci ceva, doar pentru ca nu erai sigur pe tine si pe abilitatea ta de a face bine acel ceva.

Te-ai urcat din prima pe bicicleta si ai pedalat pana in cel mai apropiat parc? Te-ai aruncat din prima intr-o piscina fara sa stii sa inoti?

Mai important ca orice este sa folosesti tehnica potrivita. La Companie, folosim o metoda de dezvoltare naturala a vocii, prin care singurul efort depus este studiul in sine. In acest fel, inveti sa canti fara sa iti dai seama, prin exercitii practice, joaca si interpretari.

Progres de la primii pasi

Daca emotiile si frica sunt cele mai mari blocaje creative cu care te confrunti, fa doar cate un pas.

Vei observa cum increderea in tine va creste, iar pasii vor deveni din ce in ce mai mari, pana cand “vocea ta nesigura” va deveni “vocea ta minunata” si vei canta natural, din placere.

Cauta orice oportunitate de a canta, la cursurile de canto, la serile cu prietenii, in fata familiei si cere feedback. Increderea pe care ti-o dezvolti ca artist te poate ajuta pe nenumarate planuri, atat profesionale, cat si personale.

Putini ajung la potentialul lor artistic, fara sa isi confrunte provocarile din plin, pas cu pas, zi de zi, cu fiecare interpretare, pe orice scena si la fiecare curs. Inscrie-te la Companie si descopera cum iti poti dezvolta increderea prin tehnica potrivita.

DESPRE AUTOR

Veronica Anghel – profesor asistent de canto – absolventă de Teologie, crede că Dumnezeu preferă, în egală măsură, muzica și sufletele de copii. Vera este un pedagog pe care nu ai cum sa nu-l iubești încă de la prima întâlnire. Îi place să găsească soluții la orice fel de problemă, iar în timpul liber…ascultă muzică și vindecă suflete rănite.
Share This