Etapele productiei muzicale (si cum sa progresezi prin ele). Doar in Promotia C15.

Ai bazele tehnicii vocale. Intelegi muzica si stii sa iti compui propriile teme.

Dar de la piesa pe care ai scris-o, la cea pe care o va asculta publicul tau la un concert, e cale lunga si mult de lucru.

Asa ca, in modulele III si IV ale Promotiei C15, profesorii nostri si producatorii muzicali, Claudiu Silitra (Fine Studios) si George Popa (Future Sound Studio) te invata toate secretele editarii de sunet si cum sa jonglezi cu diferite genuri muzicale si efecte sonore, pentru a face piesa ta una autentica.

Ai aflat? Este ultima saptamana in care te poti inscrie la cursul de canto, Promotia C15. Profita de experienta unica de a lucra cot la cot cu producatori, compozitori si coregrafi profesionisti, ca sa devii un artist complet: c15.companiadeartisti.ro

Productia, pentru mine, a inceput din joaca. Imi placea foarte mult sa ascult muzica. Aveam artisti preferati si ascultam unele genuri mai mult decat altele.

Am inceput apoi sa imi organizez piesele in playlisturi, ca ulterior sa ma joc cu efectele sonore unei piese, pentru a transforma complet urmatoarea piesa.

Sunt producatori care au studii muzicale. Dar cei mai multi dintre noi am ajuns sa facem ceea ce facem prin joaca, experimente si fiind tot timpul deschisi la noutatile de pe piata.

Daca ar fi sa o iau de la capat, mi-ar placea sa stiu ce sa invat si cand sa invat, ca sa fac mai multe in timpul scurt pe care il am.

Asta este avantajul Promotiei C15. Ai ocazia sa te joci si sa experiementezi, dar doar cu elemente sonore despre care stii (de la noi, cei care am testat deja apele), ca functioneaza.

Asa ca in modele III si IV, primesti o “harta” a tehnicilor de inregistrare si mixare, a efectelor sonore si a strategiilor de productie, ca sa devii un artist competent din toate punctele de vedere.

Stiai ca?… Daca esti indragostit de muzica, Promotia C15 este o experienta unica de a studia editarea sunetului si productia muzicala intr-un mediu informal, alaturi de oameni din domeniu.

Claudiu Silitra – Introducere in lumea digitala a sunetului si editare muzicala, Promotia C15

Pasul 1 – Initierea

Pentru toti cei cu care am lucrat, initierea a fost etapa cea mai interesanta. Arzi de nerabdare sa afli raspunsuri la:

 • Ce software sa folosesc?
 • Am nevoie de scule speciale?
 • Cu ce notiuni ar trebuie sa incep?
 • Dupa un an petrecut in Companie, imi dau seama ca la ultima intrebare nu pot sa raspund in doua cuvinte. Intradevar, multi dintre noi am invatat editare si productie muzicala prin joaca.

  Dar ca sa lucrezi la capacitatea ta maxima, trebuie sa intelegi muzica.

  De stiut: In Promotia C15, am facut lucrul asta foarte usor. In primele module, dai de tehnica vocala, teorie, compozitie si improvizatie, si progresezi natural spre modulul trei, unde inveti editare muzicala.

  Asa ca in acest trimestru, ne concentram pe urmatoarele lucruri:

  Folosirea unui Digital Audio Workstation (DAW)

  Adica programul de editare muzicala cu care vei lucra la fel de fel de proiecte personale.

  Experimentare (joaca)

  Dupa ce te-ai familiarizat cu programul de editare, urmatorul pas este sa iti faci putin de cap. Singurul tau obiectiv acum, este sa te distrezi.

  Asa ca, dupa cateva lectii, vei incepe sa creezi diferite efecte sonore, pana ajungi sa recreezi digital o piesa care ti-a ramas intiparita in minte.

  Crearea primei tale piese

  Aici iti creezi o piesa, cap-coada. Este si momentul in care vei aplica tot ce ai invatat la lectiile de Compozitie si Improvizatie Muzicala.

  Acesta este cel mai bun mod de a incheia modulul III din Promotia C15.

  Pasul 2 – Primele rezultate

  Aici incepe adevarata distractie. Intri in modulul IV, unde ai libertate creativa nelimitata – compui, canti si iti editezi propriile piese.

  Lucrurile incep sa se aseze si fiecare piesa incepe sa sune mai bine ca ultima. Asta este momentul in care iti dezvolti cunostintele, inveti prin joaca si prin experimente si devii un producator competent.

  Asa ca lectiile de Orchestratie si Productie Muzicala nici ca ar putea pica intr-un moment mai bun. Ai ocazia sa intri intr-un studio profesionist si sa inveti la fata locului, aplicand tot ce ai invatat in Promotia C15, de la bun inceput.

  Future Sound Studio, Bucuresti

  George Popa – Orchestratie si productie muzicala, Promotia C15

  Pasul 3 – Perfectionare

  Cele mai importante lucruri noi pe care le inveti in modulul IV?

  Cum sa iti stabilesti niste obiective si sa lucrezi sistematic

  Si asta, pentru ca acum, in modulul IV, ai toate piesele de puzzle. Ai trecut prin toata materia si stii sa te descurci in orice situatie. Tot ce trebuie acum, este sa inveti sa pui totul in aplicare.

  Cum sa depasesti blocajele creative

  Te vei lovi de ele. Toata lumea o face. Iar cand te trezesti in situatii de genul, o parere obiectiva si cateva cani de cafea te ajuta enorm.

  Asa ca usa mea ramane mereu deschisa, oricand ai nevoie de o alta pereche de urechi.

  Consistenta (dar si rabdare)

  Joaca-te cu toate notiunile proaspat invatate, chiar daca inspiratia nu e nicaieri la orizont. Cauta-ti un ritm, tine-te de el si ai rabdare.

  Nu vei vedea tot timpul, din prima, lumina de la capatul tunelului. Dar ai incredere ca ea va veni daca tu progresezi cu munca.

  Profesionalism

  Cand lucrurile se aseaza si tu prinzi mai multa incredere, se vede si in munca ta. Iti ramane doar sa sustii propriul concert ca proiect de absolvire si sa afli ce parere au invitatii tai despre tot ce stii sa faci.

  BONUS: Alt lucru extrem de valoros pe care il inveti in modulul IV? Sa iti formezi relatii.

  Lectiile in Arta Vorbirii si Management in Relatie cu Presa te ajuta nu doar sa stii cum sa te adresezi unui public sau cum sa oferi interviuri. Te ajuta si sa formezi echipe si relatii puternice de lucru cu oameni din domeniu, cunostinte care in lumea muzicii sunt extrem de valoroase.

  Parcurgerea fiecarei etape ale productie muzicale este grea si iti va lua mult timp. Dar va merita din plin.

  Iar cand ai alaturi de tine pe cineva care intelege tot prin ce treci si tu, studiul devine fascinant, placut si usor de retinut.

  Vrei sa canti si sa iti produci propriile piese? Promotia C15 este pentru tine. Este un curs plin de informatie noua si unica, unde inveti prin joaca si exercitiu.

  Pana la sfarsitul cursului, vei avea cel putin o piesa originala si cel mult, primul tau album. Pentru inscrieri, te asteptam aici: c15.companiadeartisti.ro

  Share This