3 feluri in care greselile te fac un artist mai bun

Putem fi cu totii de acord ca esecul este unul dintre cele mai groaznice sentimente.
 
Adica, nimanui nu ii place sa munceasca din greu pentru un scop, doar ca apoi sa faca o greseala care sa le dea peste cap tot procesul.
 
Profesoara noastra de canto, Alina Dinca, sustine ca indiferent cum ne simtim atunci cand ne invinovatim pentru greselile comise, acestea de fapt, ne fac persoane si artisti mai buni.

echipa_allina_dinca

Te impiedici cand urci pe scena.
 
Iti scapa o nota mai falsa si te inrosesti complet.
 
Uiti versurile si te panichezi.
 
Te pregatesti sa canti, dar nu se aude nimic.

 
Ni se spune intruna sa nu ne fie frica de esec. Sa fim neinfricati.
 
Dar hai sa fim sinceri – NU exista asa ceva.
 
Daca scapi complet de frica, ori esti un robot, ori de pe alta planeta… asa ca hai sa lasam frica acolo unde este.

Atunci ce este de facut?

Vrem sa invatam sa acceptam esecul. Sa il luam cu noi in pat la un film. Sa ne spunem secretele unul ceuilalt. Sa ne impletim parul unul celuilalt si sa dam petreceri in pijamala.

… Intelegi unde vreau sa ajung cu asta.

Daca vrei sa eviti complet esecul, esti invitatul meu. Dar nu vei iesi niciodata din zona ta de confort.

Ce inseamna asta? Ca la un moment dat, te vei trezi ca nu te mai dezvolti, ca nu te mai simti provocat si ca de fapt, cantatul te plictiseste.

Este o oarecare bucurie si mandrie in a te expune ca artist. Cantatul este un lucru foarte vulnerabil, curajos si satisfacator pe care il poti face.

Cand iesi in fata tuturor, cu curaj, ori “zbori,” ori tremuri. Dar indiferent, ai facut-o!

Bineinteles, cu cat iti asumi mai multe riscuri, cu atat iesi mai din mai multe zone de confort; si cu cat te expui mai mult, cu atat mai multe sanse ai sa gresesti.

Dar nu greselile conteaza; ci cum revii dupa ele.

Tehnica pe care merita sa ti-o antrenezi

Daca vrei o cariera in muzica, trebuie sa inveti sa fii rezistent. Fiecare greseala iti ofera ocazia sa inveti si sa te dezvolti ai departe.

Alegerea este a ta.

Cei mai buni interpreti stiu ca greselile sunt inevitabile. Isi invata lectia si merg mai departe. Gandeste-te asa: fiecare hop din drum iti spune la ce aspect al interpretarii tale trebui sa lucrezi mai mult.

Greselile iti ofera informatii extrem de valoroase, daca stii cum sa le iei.

Asa ca ia atitudine, expune-te si accepta-ti greselile, ca atunci cand cazi, sa stii cum sa te ridici.

Daca vrei mai multe informatii despre cum poti continua sa fii curajos pe scena, te asteptam la cursurile noastre de canto. Te invatam mai mult decat tehnica vocala – te invatam cum sa persisti intr-un domeniu creativ si plin de provocari.

DESPRE AUTOR

Alina Dinc─â – profesor asistent de canto – O recunosti inca din primul sezon de la Vocea Romaniei, din postura de co-antrenor din echipa lui Smiley. Alina este absolventa primei Promotii a Companiei, eveniment ce a lansat-o in cariera de cantaret profesionist. Alaturi de ea, vei invata sa canti o viata intreaga fara disconfort.
Share This