26 lucruri pe care le stii daca iti place sa canti, dar esti prea lenes pentru canto

Cand inima ta spune “Da,” dar gama vocala spune “Nu,” stii ce ai de facut…
 
Pacat ca nu e atat de usor.
 
Pentru ca atunci cand vine momentul sa mergi la orele de canto, tu apesi “Snooze” pana ti se descarca telefonul…


1. Daca ar fi sa ai un talent, ar fi rezistenta vocala.2. Pentru ca, desi canti aproape dintotdeauna, simti ca iti lipseste ceva…3. O fi tehnica? Emotia? Apa cu lamaie?… sau faptul ca, desi te-ai trezit cantand, adormi pana sa ajungi la al doilea vers?4. Pentru ca a fost greu si obositor. Si meriti sa mai stai in pat, dupa asa un efort depus.5. Cel mai mult, iti place sa canti cu muzica data taaare de tot, pentru ca iti da impresia ca esti aproape la fel de bun ca artistul.6. Masina este sala ta de repetitii. Asta pentru ca acustica iti face vocea sa para chiar buna.7. Dar din cand in cand, mai aterizezi cu picioarele pe pamant. Si te auzi cantand.8. Totusi, nu te poti abtine si mai verifici daca nu cumva vocea ta s-a imbunatatit peste noapte.
 
Si inca o data. Mai o data… A treia oara-i cu noroc!9. De fiecare data cand canti o balada, ai impresia ca arati asa:10. Cand, de fapt, arati asa:11. Si te bosumfli.12. Dar iti trece imediat ce auzi de urmatoarea seara de karaoke = sansa ta sa furi lumina reflectoarelor!13. Pentru ca la karaoke, lumea vine sa se distreze. Nimeni nu e atent la talentul tau… Sau?14. Porti pica, in secret, tuturor care au o voce mai buna ca tine.15. Scuzele precum “Si eu as putea canta asa, daca as exersa putin mai mult” iti sunt mult prea cunoscute.16. La fel si “Job-ul meu imi ocupa tot timpul. Cand sa ma mai dezvolt artistic?”17. Cand de fapt, cauti in secret tutoriale pe Youtube despre cum sa canti mai bine, “in doar 5 minute”18. Pentru ca, daca nu ar fi asa, de ce ar avea atat de mult succes video-urile astea?19. Cu toate ca nu iti muncesti deloc vocea, simti o satisfactie aparte cand critici auditiile de la X-Factor sau de la Vocea Romaniei. De pe canapea.20. Gandul ca ar trebui sa treci prin acelasi exercitiu de incalzire vocala mai multe zile la rand te oboseste.21. Dar din cand in cand, te loveste dorinta de a merge la canto. Iti si gasesti un curs pe masura.
 
… pacat ca nu iti gasesti si hainele potrivite in ziua aceea si mai trebuie sa amani auditia inca 6 luni.22. Dar ca sa nu superi pe nimeni, faci cumva si ajungi la auditie. Si incerci sa canti.
 
Dar observi privirea profei:23. Si ca mecanism de aparare, te scuzi ca de fapt, aceea nu e vocea ta “adevarata.” Doar nu ti-ai dezvalui tu talentele asa… din prima.24. A sosit si prima zi de curs. Ai merge din tot sufletul, daca telefonul tau nu ar avea optiunea de “Snooze.”


Unii ar spune ca daca termini un curs de canto in 3 ani, in loc de 6 luni, “ca tot poporu'”, e lipsa de seriozitate. Dar ei nu te inteleg. Tu iubesti sa canti, asa ca de ce ai vrea sa termini mai repede?

Intarziatul, Comodul, Prietenul de pe Facebook, Regele scuzelor originale… ii stim pe toti.

Nu ti-ai gasit hainele potrivite? Te primim si in slapi.

Nu ai reusit sa te trezesti la timp? Te asteptam si ziua urmatoare.

Nu ai atins acea nota sus? Stam pana iti iese.

Acum ca nu mai ai nicio scuza sa nu te inscrii, seteaza-ti alarma si hai la canto!

Share This