Artistii care te misca si te inspira – care e secretul lor?

Vocea este esentiala. Dar interpretarea este mai mult decat atat.

Dupa 4 ani de TAXI si concerte prin toata tara, profesoara de canto, Daria Corbu Highley, stie ce inseamna o interpretare care iti da fiori dupa zile, saptamani, ba chiar si ani de la ascultare.

Pssst! Am dat drumul inscrierilor pentru Promotia C15! Singurul curs de canto unde poti cocheta cu toate elementele ce tin de o cariera pe scena. Afla mai multe.

daria-corbu-highley-profesoara-canto-compania-de-artisti

Dansatorii starnesc emotii prin miscare.

Scriitorii fac acelasi lucru, dar prin cuvinte.

Iar noi, cei indragostiti de muzica, vorbim cu publicul prin sunet.

Prin melodie, armonie, ritm, dinamica si multe altele, noi facem oamenii sa simta emotii si sa retraiasca amintiri intr-un mod diferit. Unic.

Dar lucrand atat de mult la voce, poate fi usor sa uitam ca putem rezona cu cei din public si in multe alte feluri. Ca ceea ce vad ascultatorii nostri influenteaza enorm experienta pe care o au.

Probabil ti s-a mai intamplat sa mergi la concerte si sa urmaresti trupe care te-au inspirat si te-au miscat, pe cand altele nu au reusit sa faca asta. Sau sa urmaresti artisti care au o voce incredibila, dar apoi sa apara unul care aduce ceva complet diferit experientei tale.

Cum? Oare putem toti sa rezonam atat de bine cu publicul?

Expresivitatea

Cand invatam sa cant, am inteles ca felul in care rezonezi cu oamenii din jurul tau depinde foarte mult de cat de bine stii sa iti insusesti si sa redai anumite emotii, in functie de piesa pe care o interpretezi.

Tin minte momentul cand am avut sarcina sa imi fac profesoara sa planga. Eram putin obosita, putin tafnoasa, putin satula sa trec prin aceeasi piesa a 1001-a oara. Si totusi, in acel moment am spus: “Asta fac pentru mine.”

Si atunci, nu am mai simtit presiunea de a face un lucru perfect. Tot ce invatasem pana in acel moment in Promotia De Canto s-a asezat. De la notele pe care trebuia sa le cant, cand trebuia sa le cant, directia privirii, amintirea pe care o retraiam… totul.

Si a fost exact cum a trebuit sa fie.

Si pentru un moment, puteam sa jur ca am iesit din corpul meu si am urmarit personal tot ce se intampla in jurul meu.

Sfat pentru cei la inceput de drum: Cand ti-ai propus sa faci un curs de perfectionare, du-l pana la capat, chiar daca nu vezi tot timpul sensul exercitiilor.

Fiecare pas pe care il urmezi iti ofera increderea sunetului pe care il emiti. Apoi, tot ce iti ramane de facut este sa fii tu, insuti si sa ai incredere in tine.

Un actor. Dar mai putin grabit.

Cand te cunosti foarte bine, iti este cel mult mai usor sa fii sincer si original.

Voi tine minte toata viata anul din Companie. Jocurile de improvizatie teatrala, monoloagele, scenetele si concertele organizate ne-au ajutat sa aflam ca avem mai mult decat o singura trasatura definitorie. Ca ni se potriveste mai mult decat un singur stil sau gen muzical.

Important de stiut, daca vii la Companie: Ai rabdare. Profita de fiecare moment cand inveti sa canti. Joaca-te cu notiuni de actorie, dans, jurnalism… orice iti trece prin cap. Ia-ti un interviu in oglinda, prefa-te ca piesa pe care o canti este o conversatie.

La un moment dat, te vei trezi ca stii canta piese la care doar ai visat. Si numai ca le poti canta, dar o faci si fara efort. Pe langa asta, descoperi ca stii sa faci si lucruri pe care nu te vedeai vreodata facandu-le.

Cele mai importante lectii pe care le inveti sunt in practica. Tocmai de aceea merita sa te inscrii in Promotia De Canto. Este un curs unic, la care pe langa o voce plina de incredere, mai dai si de tot ce implica o carierea pe scena – putina emotie, putina actorie, putin dans.

Inscrie-te in Promotia C15 si descopera cum poti ajunge la o interpretare pe care toti o vor tine minte, prin metode la care nici nu te asteptai.

Share This