Sfaturi din bancile Companiei: Ce sa faci in timpul celor 20 de secunde de “La Multi Ani!”

Tort, saratele, bauturi si iesiri cu prietenii – toate sunt lucruri care vin de obicei la pachet cu ziua ta. La fel sunt si acele 20 de secunde infernale de “La Multi Ani!”, cand nu stii ce sa faci.

Eh, asta pana vii la Companie.

Uite niste idei pentru inceput, ca sa mai scapi de senzatia incomoda. Pana vii la auditie, testeaza-le pe prietenii si familia ta:


1. Uita-te intr-un punct fix pe peretele din fata ta, pana se termina totul.2. Holbeaza-te la gurile colegilor si profesorilor tai si vezi cat de bine aplica ce ati invatat saptamanile trecute la tehnica vocala.3. Foloseste formula asta pentru a te uita la toti din jurul tau, cu un zambet laaarg pe buze: 1, 2, 3, 4, etc. Apoi din doi in doi. Apoi invers. Apoi aduna-i pe toti, scade 3 si ala-i noul tau numar cheie.4. Holbeaza-te la mancare, ca si cum nu mai este altceva pe lume.5. Ia putin din glazura tortului. Fa-o in timp ce lumea canta.6. Continua pana cand au terminat de cantat.7. Priveste usor in sus, intr-un unghi de 45. Vei parea foarte contemplativ.8. Canta si tu, ce altceva sa faci?…9. Inchide ochii pana cand se termina totul.10. Critica interpretarile tuturor. Daca “La Multi Ani!” nu pot canta bine, ce sanse au pe o scena?11. Bate fericit din palme12. Aplica ce ai invatat de la profa Dorian legat de expresivitate – comunica-ti exasperarea doar prin expresiile fetei.13. Aplica ce ai invatat urmarindu-l pe Andrei Tudor – ridica-ti mainile si prefa-te ca dirijezi o orchestra.14. Sezi bland, ca testoasa asta:15. Gandeste-te la sensul vietii16. Zambeste, ca e ziua ta si vine doar odata pe an!


Probabil sperai sa gasesti niste solutii mai concrete. Din pacate, nu te putem ajuta. Acele 20 de secunde sunt incomode pana si pentru cei care canta de-o viata, pe scena.

Dar te putem primi in familia noastra nebuna, unde vom avea grija sa te simti la fel de incomod in timp ce iti cantam “La Multi Ani!”, cum te simti si cand iti canta colegii de la lucru, de la scoala sau familia ta originala.

Totusi…

Daca vrei o voce mai buna pentru cand canti TU “La Multi Ani!” cuiva, te putem invata cateva tehnici ca sa faci sarbatoritul sa se simta mai putin prost (sau mai mult, depinde).

Inscrie-te acum.

Share This