Cum ajungi la o interpretare mai buna?
Sfaturi de la 2 absolventi

Visezi sa canti pe o scena, in fata unei multimi? Fie ca esti incepator si vrei sa iti imbunatatesti tehnica vocala, sau un profesionist si vrei sa iti slefuiesti sunetul, iti prezentam cateva ponturi, chiar din partea absolventilor nostri – toti profesionisti, realizati pe cont propriu.

Ca sa afli mai multe despre cum iti poti atinge obiectivele vocale, te asteptam la Compania De Artisti.

Cantaretul Anthony Icuagu, despre respiratie ca tehnica vocala si cum sa o exersezi corect:

anthony-icuagu2

“Cand vorbim, nu ramanem fara respiratie in timpul unei propozitii, si nici nu inspiram adanc inainte de a incepe sa vorbim. Acest lucru este din cauza ca organismul nostru raspunde la ceea ce vrem sa spunem, si stie exact de cat aer avem nevoie.

Cand vine vorba despre registrul nostru vocal, se aplica aceeasi regula. Cand inspiri activ in timpul interpretarii, apare tensiune in umeri, piept si gat.

Incearca si tu – gandeste-te la ce vrei sa canti, si observa ca ai destul aer incat sa poti canta intreaga fraza. Nu iti tine respiratia inainte de a incepe sa canti. Citeste cu voce tare oricare fraza scrisa de mine aici.

… Gata?

Observa cum nu ti-ai tinut respiratia si ai expirat cand ai inceput sa vorbesti. Acum, incearca sa canti fraza. Ar trebui sa se simta exact la fel. Daca ai inspirat si ti-ai tinut respiratia chiar inainte sa incepi sa canti, ai cantat tensionat din cauza ca ai depus prea mult efort.

Pur si simplu, spune ce vrei sa canti.” – Anthony Icuagu

Fondatorul Compania 7, Marcel Lovin, despre postura corecta:

marcel-lovin5

“Te-ai oprit vreodata sa te uiti la postura oamenilor din tren? Dar a celor care stau la coada in supermarket? Daca da, inseamna ca ai observat ca majoritatea au o pozitie usor cocosata. Ca artisti si cantareti, prezenta noastra pe scena este o inspiratie pentru cei care ne privesc – prin urmare, trebuie sa avem o pozitie corecta.

Ca audienta, percepem o interpretare in oglinda; in alte cuvinte, rezonam cu ceea ce observam. Asa ca, daca eu te urmaresc pe tine pe scena sau la televizor, instinctiv voi imita ce faci tu. Daca interpretezi deschis si liber, ma vei face si pe mine sa ma simt la fel, si voi pleca acasa sau voi schimba postul simtindu-ma mult mai plin de energie.

Pentru mine, postura si miscarea scenica a fost cea mai mare provocare. La cursurile de canto, am invatat cum sa imi tin picioarele, ce sa fac cu mainile, cum sa imi mentin echilibrul, cand eu, de fapt, nici nu puteam sta in picioare.” – Marcel Lovin

Ai talentul si ambitia pentru a urma o cariera in muzica? Afla mai multe despre cum iti poti imbunatati performanta pe scena la cursurile de canto pentru avansati. Inscrie-te acum!

Share This